KHK ile görevinden uzaklaştırılan öğretim üyesi açtığı davayı kazandı

KHK ile görevinden uzaklaştırılan öğretim üyesi açtığı davayı kazandı

Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Arş. Gör. Tuncay Dil, çıkarılan OHAL KHK'sı kapsamında görevden uzaklaştırılmasına karşı açtığı davayı kazandı.

Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi, araştırma görevlisi Tuncay Dil, KHK’ye dayanılarak görevden uzaklaştırılmasına karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, üniversitenin Dil’e tazminat ödemesine de hükmetti.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olan Tuncay Dil, 11 Mart 2014’te katıldığı eylem nedeniyle hakkında hem idari soruşturma hem de dava açılmıştı. 26 Eylül 2016 tarihindeki OHAL KHK'sı dayanak yapılarak Rektörlük tarafından görevden uzaklaştırılan Dil, dava açtı. Davanın görüldüğü Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararda, Dil hakkında KHK’da öngörüldüğü gibi “terör bağlantılı” bir suçlama olmadığı, zaten KHK’nın da görevden uzaklaştırmaları değil, ihraç kararlarını düzenlediği belirtildi. Dolayısıyla Dil’in KHK ile görevden uzaklaştırılamayacağı, 657 sayılı kanuna göre de Dil’in görevden uzaklaştırılmasını gerektiren bir durum olmadığı ifade edildi. Mahkeme, Anadolu Üniversitesi’nin Dil’e tazminat ödemesine de hükmetti. 

DAHA FAZLA