Kadıköy Çevre Festivali'nde Antalya'da katledilen çevreci çift için basın açıklaması

Kadıköy Çevre Festivali'nde Antalya'da katledilen çevreci çift için basın açıklaması

Kadıköy Çevre Festivali'nde Antalya'da katledilen Büyüknohutçu çifti için yapılan basın açıklamasında, "Doğa ve yaşam adına bir kez daha sesleniyoruz, herkes bilsin, herkes duysun: Ali ve Aysin’in katillerini tanıyoruz, doğa ve yaşam için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!" denildi.

Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda düzenlenen Kadıköy Çevre Festivali'nde Antalya katledilen Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büknohutçu için basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Yaşm savunucuları tarafından yapılan basın açıklamasında, "Doğa ve yaşam adına bir kez daha sesleniyoruz, herkes bilsin, herkes duysun: Ali ve Aysin’in katillerini tanıyoruz, doğa ve yaşam için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!" ifadeleri kullanıldı. 

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile çevreci çiftin kızlarının da katıldığı basın açıklaması şu şekilde:

Ali ve Aysin'in Katillerini Tanıyoruz, Mücadeleden Vazgeçmeyeceğiz!

"Bugün burada 9 Mayıs 2017 günü Antalya Finike’de katledilen yaşam savunucusu dostlarımız Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Aysin Büknohutçu’nun katillerinin yakalanması, bu karanlık cinayetin tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve Türkiye’nin her yanında yaşam savunucularına yönelik devam eden saldırıların son bulması için tekrar biraraya geldik.

Antalya dağlarını, ovalarını, yaylalarını kaplayan yaşam dolu sedir ormanlarını taş ve mermer ocaklarına karşı savunan,  rant ve talan çetelerine karşı doğanın ve yaşamın onurlu sesini tüm Türkiye'ye duyuran Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun katillerini yakından tanıyoruz.

Doğamızı, tarihimizi, kültürümüzü, havamızı, suyumuzu, toprağımızı yok eden şirket kılığına girmiş rant çeteleri ve onların her türden destekçileri Antalya’da işlenen bu kanlı cinayetle iki dostumuzu, doğa ve yaşam uğruna savaşım veren iki arkadaşımızı aramızdan aldılar.

Tam da emsal niteliği taşıyan hukuki zaferlere imza attıkları günlerde, Tam da tüm Türkiye’ye yasadışı ve doğa düşmanı taş ve  mermer ocaklarının sonunun geldiğini ilan etmeye hazırlanırken, Tam da her tür tehdide, kara çalmaya, baskıya karşı onurla doğanın ve yaşamın direnişini dile getirdikleri günlerde öldürüldüler.

Daha önce yaşam savunucularına karşı işlenen tüm cinayetlerde olduğu gibi Ali ve Aysin Büyüknohutçu’yu hedef haline getirenlere, bu cinayeti planlayan ve işleyenlere bir kez daha amaçlarına ulaşamayacaklarını hatırlatıyoruz. Doğayı ve yaşamı zorbalıkla fethedemeyeceklerini tekrar söylüyoruz. Bilsinler ki, yok etmeye çalıştıkları yaylalarda, vadilerde, nehirlerde, sokaklarda Finike’de olduğu gibi ek tek mücadele ateşleri yanıyor, doğayı ve yaşam savunanlar yanyana geliyor. 

Bizler Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’nun doğa ve yaşam savunucusu dostları olarak bu cinayetin derinlemesine soruşturulmasını, cinayetin gerçek nedeninin aydınlatılmasını, azmettiricilerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Tüm suçlular cezalarını bulana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız!

Finike'nin eşsiz sedir ormanlarını Ali ve Aysin’in bıraktığı yerden savunmak için bayrağı devralıyoruz. Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu'nun açtığı yolda bölgedeki mermer ve taş ocaklarına karşı davalarının takipçisi olacağız.  Bu amaçla Türkiye’nin dört bir yanında kent, doğa ve ekoloji mücadelesi yürütenler olarak 5 Haziran 2017 günü sokaklarda, mahallelerde, köylerde Ali ve Aysin’i anacak, mücadelelerine sahip çıkacak, 6 Haziran’da da Ankara’da TBMM’sinde bu cinayetin takipçisi olacağız.

Buradan doğa ve yaşam adına bir kez daha sesleniyoruz, herkes bilsin, herkes duysun: Ali ve Aysin’in katillerini tanıyoruz, doğa ve yaşam için mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!"

DAHA FAZLA