'Jet Fadıl'a tahliye: İlk sözleri 'Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak' oldu

'Jet Fadıl'a tahliye: İlk sözleri 'Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak' oldu

Nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklu yargılandığı davada hakkında tahliye kararı verilen Fadıl Akgündüz Silivri Cezaevi'nden çıktı. Akgündüz’ün ilk sözleri, "Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak” oldu.

Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişiyi dolandırıldıkları iddiasıyla 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanan 'Jet Fadıl' lakaplı Fadıl Akgündüz ve yeğeni Mehmet Salih Obut'un tahliyesine karar verildi. 

DHA'nın aktardığına göre, tahliye kararının ardından Akgündüz, 21.20 sıralarında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden salıverildi. Akgündüz'ü kapıda yakınları karşıladı. Yakınlarına sarılan Akgündüz çıkışta, "Doğu hayat bulacak, Türkiye kalkınacak" dedi. Akgündüz ve beraberindekiler daha sonra cezaevinin önünden ayrıldı.

FADIL AKGÜNDÜZ KİMDİR?

1987 yılında açtığı Jet Sürücü Kursu ile iş hayatına giriş yaptı. 1995’te Proton’un Türkiye temsilciliğini aldı, Jet-Kent projesine başladı. 
1998’de Jet-Pa Holding’i kurdu. Holding, 2000 yılına kadar Avrupa’daki Türklerden para topladı. Yurtdışındaki 14 bin gurbetçiden kâr ortaklığı vaadiyle 230 milyon euro topladı. 1999’da 'İmza' marka otomobil üreteceklerini duyurdu. Fabrikanın temeli atıldı. 2002’deki genel seçimlerde Siirt’ten bağımsız milletvekili oldu. 2003’te yargılanmaya başladı ve hakkında 495 ile 1235 yıl ağır hapis cezası istendi. 2003’te cezaevine girdi ve 15 ay hapis yattı. Mayıs 2010’da Caprice Gold projesine başladı. 29 Mayıs 2012'de açmayı planladığı tesis yarım kaldı.