Evet propagandası eğitimi etkiliyor: Erdoğan’ın ziyareti öncesi okullar yarım gün tatil edildi

Evet propagandası eğitimi etkiliyor: Erdoğan’ın ziyareti öncesi okullar yarım gün tatil edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün toplu açılış törenine katılmak için Samsun’a gidiyor. Erdoğan’ın kenti ziyareti önce ise okullar yarım gün tatil edildi. 

Evet için tüm kamu kurumları, müdürlükler ve personel seferber edilirken, üniversitelerde ve okullarda eğitim kesintiye uğratılıyor, ‘yoklama orada alınacak’ denilerek öğrenciler zorla mitinglere, etkinliklere götürülüyor.

Son olarak Samsun’a gelen Erdoğan’ın konuşma yapacağı saatlerde okullar yarım gün tatil edildi. Milli Eğitim Müdürleri, tatilin gerekçesi olarak öğretmenlerin toplantısını gösterdi. 

Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yazılan yazıda “28.03.2017 Salı günü saat 13:00’da ekte sunulan gündem maddelerini değerlendirmek üzere toplantı yapılacaktır. Tam gün eğitim yapan okullarımızda yarım gün, ikili eğitim yapan okullarımızda 3’er ders eğitim yapılması, belirtilen tarih ve saatte, tüm öğretmenlerin ve idarecilerin okullarında yapılacak olan toplantılara katılmaları ve görevli sayılmaları müdürlüğümüzce uygun görülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

EĞİTİM İŞ’TEN TEPKİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim İş sendikası “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Samsun’da yapacağı miting öncesi, YGS ve TEOG değerlendirme toplantısı bahanesiyle okullar yarım gün tatil edilmiştir. Ayrıca öğrencilerin mitinge taşınması için hazırlıkların yapıldığı da ortaya çıkmıştır. Valilikler ve kaymakamlıkları AKP’nin seçim bürosu gibi kullanan siyasi iktidar, çocuklarımızı, gençlerimizi kendi siyasi hesaplarının içine çekmekte, iradeleri üzerinde baskı kurarak, zorla bu tür programlara götürmektedir. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa, Nevşehir ve Manisa’da bunun örnekleri yaşanmış, çocuklarımız “evet” propagandasının yapıldığı toplantılara istekleri dışında götürülmüştür” ifadelerini kullandı.

“KABUL EDİLEMEZ”

“Biz Eğitim-İş olarak ne iş yerlerimiz olan eğitim kurumlarının ne de çocuklarımızın, öğrencilerimizin hangi gerekçeyle ve ne için olursa olsun asla siyasi propaganda malzemesi edilmesini kabul etmiyoruz” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Daha önce de uyardığımız gibi ders saatinde derste olması gereken öğrencilerin bu tür toplantılara kendi iradeleri dışında zorla götürülmesi etik dışı olduğu gibi Ceza Kanunu kapsamında da suç oluşturmaktadır.  

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. Maddesi’ne göre “Devlet memurları, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar”

DAHA FAZLA