Erdoğan’ın Hayır çadırında söylediği 'sizin lideriniz yalancı’ sözlerine yanıt

Erdoğan’ın Hayır çadırında söylediği 'sizin lideriniz yalancı’ sözlerine yanıt

Erdoğan’ın hayır çadırını ziyareti hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı’nın 'evet çadırını' da 'hayır çadırını' da ziyaret etmesi, tarafları dinlemesi güzel bir şey ama 'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor' diye kullandığı dil, bir cumhurbaşkanına yakışmaz” dedi.

Sarıyer'de bulunan Evet çadırını ziyaret eden Erdoğan ardından bir CHP'lilerin bulunduğu bir Hayır çadırını ziyaret  etti. Burada CHP'lilerle konuşan Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek 'Sizin lideriniz yalan söylüyor' dedi. Bu sözlere yanıt veren Kılıçdaroğlu, 'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor.' diye kullandığı dil, bir cumhurbaşkanına yakışmaz." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CNN Türk canlı yayınında Hande Fırat ve Hakan Çelik’e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. soruları yanıtladı.

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayır çadırını' ziyaretini nasıl buluyorsunuz? Sizin de isminiz geçti bu ziyarette bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir 'hayır çadırını' ziyaret etmesi güzel bir olay, hayırlı bir iş. Sonuçta tarafsız, bütün vatandaşlara eşit mesafede olması gereken Cumhurbaşkanı'nın 'evet çadırını' da 'hayır çadırını' da ziyaret etmesi, tarafları dinlemesi güzel bir şey ama 'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor.' diye kullandığı dil, bir cumhurbaşkanına yakışmaz. Eğer ben gerçekleri ifade etmiyorsam, nerede, ne zaman, hangi gerçekleri ifade etmediğim bana söylenebilir." şeklinde yanıt verdi.

İşte Erdoğan'ın o sözleri:

‘TERÖRİST OLARAK SUÇLAMAKTAN UMARIM VAZGEÇMİŞTİR’

"Siz de 'evet çadırına' gider misiniz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Ben 'evet' oyu kullandığını ifade edenlerin hepsine büyük bir saygı beslediğimi söyledim. Eğer öyle bir çadır rastlarsa gittiğimiz yerde, tabii ziyaret ederim bizim vatandaşımız değil mi? Sayın Cumhurbaşkanı 'hayır çadırını' ziyaret ederken, bir dönem terörist olarak suçladığı bir düşünceden umuyorum vazgeçmiştir. Oradaki insanlar da sayın Cumhurbaşkanı'na umarım saygısızlık yapmamışlardır. Çünkü bir makama saygı göstermek gerekiyor." yanıtını verdi.

[ih3]

‘FESİH NEDİR NE DEĞİLDİR BİLİRİM’

“Erdoğan, 'Cumhurbaşkanının Meclis'i feshetme yetkisi yok. Böyle bir şey varsa ispat et, ben cumhurbaşkanlığından istifa edeceğim ama o da kalkıp CHP'den ayrılsın ki CHP'de kurtulsun.' ifadesini kullandı. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Ben, sayın Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesini istemem. Sayın Cumhurbaşkanı hukukçu değil, ben de hukukçu değilim ama ben vergi hukukunu çok iyi bilirim. Pek çok düzenlemenin anayasaya aykırı olup olmadığını inceleyen, kontrol eden... Bütün hayatım da buralarda geçti. Dolayısıyla fesih nedir, ne değildir onu gayet iyi bilirim. Hiçbir yorum yapmaya gerek yok. Türk Dil Kurumu sözlüğü 'parlamentonun feshi' diyor. Bu sözlük benim değil, devletin bir kurumuna ait sözlük." dedi.‘CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUR MUSUNUZ?’ SORUSUNA YANIT

Kılıçdaroğlu, "2019'da cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?" sorusuna ilişkin "Koşullara bağlı. Bugünden gelin güvey olmanın anlamı var mı? Koşullar uygun olur, oluruz. Uygun olmaz, olmayız. Biz CHP olarak bir kişinin iradesiyle karar almayız. Bizim MYK'mız, PM'miz var. Biz demokrasiyi içimize sindirmiş bir partiyiz. Oturulur karar verilir, dolayısıyla o dönem seçimler gelir CHP'nin yetkili organları toplanır. Demokrasiyi yaşatan tek parti biziz zaten." değerlendirmelerinde bulundu.

HİÇ EVETİ DÜŞÜNMEYİN, ÇIKMAZ

"Evet çıkarsa CHP açısından nasıl bir durum olur?" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Hiç 'evet'i düşünmeyin çıkmaz. Çıkarsa Türkiye nereye gittiği belli olmayan bir sürecin içine sokulur. Bir insanın yapacağı hatayı tüm Türkiye öder. Bizim bütün siyasi planımız bu ülkede demokrasi kazansın." şeklindeki görüşlerini dile getirdi.

[ih2]