Erdoğan, Sarıgazi'ye polis ordusuyla girebildi: Mahalle abluka altına alındı

Erdoğan, Sarıgazi'ye polis ordusuyla girebildi: Mahalle abluka altına alındı

Erdoğan'ın 'evet' mitingi için, Alevi ve Kürt nüfusun yoğun olduğu Sarıgazi'de polis ablukası kuruldu. Caddelerde giriş noktaları polis araçları tarafından tutulurken, AKP'nin propaganda araçları polis korumasıyla tur attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış töreni adı altında 'evet' mitingi düzenlemek için geleceği Sancaktepe'nin Sarıgazi mahallesinde polis ablukası oluşturuldu. Erdoğan'ın miting için gittiği bir bölgede bu kadar güvenlik önlemine ihtiyaç duyulması dikkat çekti. 

Sarıgazi'nin en işlek caddesi olan Demokrasi Caddesi'nin girişlerine akrep aracı ve TOMA'lar konuşlandırılırken, çok sayıda çevik kuvvet polisi, özel hareket polisi ve sivil polisler de bölgeye sevk edildi. Demokrasi Caddesi'nin iki yanına dizilen polis ekipleri caddeden geçen araçların durmasına müsaade etmezken, AKP'nin propaganda araçları polis araçları eşliğinde bölgede tur attı. 

Erdoğan'ın mitingine katılmak üzere bölgeye gelen AKP'liler ise ırkçı sloganlar atıp, Osmanlı marşları çalarak mahalle halkını provoke ettiler.