Doğan Holding ve Sabancı Holding CEO'ları peş peşe istifa etti

Doğan Holding ve Sabancı Holding CEO'ları peş peşe istifa etti

Doğan Holding CEO'su Soner Gedik, 1 yıl önce getirildiği görevinden istifa etti. Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul da aynı gün istifa etti.

Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Soner Gedik yönetim kurulu üyeliği dahil tüm görevlerinden istifa etti. Doğan Holding'deki kariyeri 1987 yılında Hürriyet AŞ'de başlayan Gedik, 1998 yılında Doğan Holfing Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Gedik, 5 Ocak 2016 tarihinde getirildiği CEO görevinde sadece 1 yıl kaldı. 

Doğan Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Şirketimiz’in 20 Şubat 2017 (bugün) tarihindeki toplantısında; Soner Gedik’in Şirketimiz’in Yönetim Kurulu Üyeliği sıfatıyla sahip olduğu İcra Kurulu Başkanlığı dahil tüm görevlerinden istifa etmiş olduğu görülerek, yerine 20 Şubat 2017 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere Yağmur Şatana’nın Şirketimiz’e Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına ve İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir.”

SABANCI HOLDİNG CEO'SU DA İSTİFA ETTİ

Gedik'in istifasının ardından bir istfa haberi de Sabancı Holding'den geldi. Şirketten yapılan açıklamaya göre Sabancı Holding CEO'su Zafer Kurtul kendi isteği ile görevinden ayrıldı. 

Hacı Sabancı Holding AŞ'den KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Şubat 2017 tarihindeki toplantısında; Zafer Kurtul'un H.Ö. Sabancı Holding A.Ş Chief Executive Officer'lık görevinden 30 Mart 2017 tarihi itibariyle kendi isteği doğrultusunda ayrılma talebinin kabulüne; aynı tarihten geçerli olmak üzere Mehmet Göçmen'in H.Ö. Sabancı Holding A.Ş.'ye Chief Executive Officer olarak atanmasına karar verilmiştir.Sabancı Holding Chief Executive Officer'lığı görevine atanan Mehmet Göçmen, Galatasaray Lisesi ve 1981 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1983 yılında Syracuse Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır.

1983-1995 yılları arasında Çelik Halat ve Tel Sanayi'de, 1996-2003 yılları arasında Lafarge'da çeşitli üst düzey görevlerde bulunan ve 2003 yılında Akçansa'ya Genel Müdür olarak atanan Mehmet Göçmen, 01 Ağustos 2008 tarihinden bugüne Sabancı Holding'de İnsan Kaynakları Grup Başkanlığı, Çimento Grup Başkanlığı ve Enerji Grup Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur."

DAHA FAZLA