Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ABD'de tutuklandı

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ABD'de tutuklandı

Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla tutuklandı.

Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD New York’ta bulunan John Kennedy Havalimanı’nda gözaltına alınarak tutuklandı. Hâkim karşısına çıkarılan Atilla'nın bir sonraki duruşması 10 Nisan’da görülecek.

Atilla'ya "ABD'nin İran yaptırımlarını delmek" ve "bankacılık dolandırıcılığı" konusunda iki suçlama yöneltildiği, suçlu bulunması halinde ilk suçlamadan 20 yıl, ikinci suçlamadan da 30 yıla kadar ceza alabileceği öğrenildi.

Bloomberg Türkiye masası şefi Benjamin Harvey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Halkbank Yardımcı Ceo'su Mehmet Atakan Atilla'nın ABD'deki JFK Havaalanı'nda Reza Zarrab'a ajanlık suçlamasıyla tutuklandığını duyurdu.

HALK BANK'TAN AÇIKLAMA

Halkbank KAP'a gece saatlerinde yaptığı açıklamada, "Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra İddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir.

Konuyla ilgili olarak bankamızca ve devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bu itibarla, Bankamızın ve yetkili makamların verdiği bilgiler dışındaki spekülatif haber ve yorumlara itibar edilmemesini kamuoyunun bilgilerine sunarız." denildi.

HALKBANK HİSSELERİ DÜŞÜŞTE

Mehmet Hakan Atilla'nın tutuklanmasının ardından Halkbank hisseleri yeni güne yüzde 10,6 düşüşle 10,78 TLden başladı.

MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR?

1970 yılında Ankara’da doğdu.  Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1995 yılında T. Halk Bankası A.Ş.’de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü’nde Uzman Yardımcısı olarak başladı. Bankacılık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri’nde Uzman olarak görev aldıktan sonra Stratejik Planlama Daire Başkanlığı’nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 22.06.2007-11.11.2011 tarihleri arasında Finansal Kurumlar ve Yatırımcı İlişkileri Daire Başkanı olarak görev yapan Atilla, 11.11.2011 tarihinden itibaren Uluslararası Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütüyor.