Beykoz'da 'Saltanata ve şeriata hayır!' paneli

Beykoz'da 'Saltanata ve şeriata hayır!' paneli

Beykoz Haziran Meclisi tarafından, Halil Serkan Öz Lokali'nde, CHP Parti Meclisi ve Haziran Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İleri Haber yazarı Onur Emre'ın katılımıyla 'Saltanata ve şeriata hayır!' paneli düzenlendi.

Beykoz Haziran Meclisi, ekim ayında açılışını gerçekleştirdiği Beykoz Halil Serkan Öz Lokali'nde etkinliklerine devam ediyor.

Birleşik Haziran Hareketi'nin dün gece Meclis'te kabul edilen başkanlık tekfline karşı başlattığı 'Hayır' çalışması kapsamında 20 ocak cuma günü, CHP Parti Meclisi ve Haziran Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Canan Kaftancıoğlu ve İleri Haber yazarı Onur Emre'ın katılımıyla 'Saltanata ve şeriata hayır!' paneli düzenlendi. 

"HAZİRAN'IN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREV SOKAKLARDA 'HAYIR' MÜCADELESİNİ YÜKSELTMEK"

Referandumda 'hayır' çıkacağına inandığını belirten Canan Kaftancıoğlu konuşmasında, şu an için anketlerde 'hayır'ın yüzde 45'lerde göründüğünü ve bu oranın olabildiğince artırılıp, referandumda 'hayır' çıkartmak gerektiğini belirtti.

'Hayır cephesi'nde her yapının kendi çalışmasını kendi yapması gerektiğini, böylece 'hayır'ın daha kitlesel olacağını belirten Kaftancıoğlu, CHP'nin her ne kadar eleştirilse de, milliyetçi kesimdeki 'evet' oylarının 'hayır'a çevrilmesi yolunda önemli olacağını ve yine HDP'nin AKP'ye oy veren Kürtleri 'hayır' vermeye ikna etmesinin önemli olacağını dile getirdi. Kaftancıoğlu, HAZİRAN'ın üzerine düşen görevin sokaklarda 'hayır' mücadelesini yükseltmek olduğunu belirtti. 

"ASIL MÜCADELE 'HAYIR' ÇIKTIKTAN SONRA BAŞLAYACAK"

Konuşmasına 'hayır' çıkacağına olan inancını belirterek başlayan Onur Emre ise, sokaklarda ve mahallelerde, üzerimize düşen görevin, 'hayır'ın çıktığı yerellerden ziyade, 'evet' çıkan yerlere yönelmek gerektiğini dile getirdi.

Mevcut iktidarın, 'evet' çıkarmak için her türlü saldırı ve provokasyona başvuracağı, bunlara hazırlıklı olmak gerektiğini dile getiren Yağan, asıl mücadelenin 'hayır' çıkardıktan sonra başlayacağını ve 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı aşmasından sonra, sol kesimlerde yaşanan rehavetin yaşanmaması için daha inatla mücadele etmek gerektiği söyledi.