'Basmane'de yeni yaşam'

'Basmane'de yeni yaşam'

Basmane demek İzmir demek, İzmir demek Basmane demek… Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, farklı kültürlerin ortak yaşam alanı olmuş Basmane… Kimi için son durak kimi için ise geçiş noktası…

Çalışmalarını Mahzen Photos çatısı altında sürdüren iki belgeselci Serkan Çolak ve Sinan Kılıç. bir yıl önce başlattıkları Belgesel Fotoğraf Atölye Çalışması kapsamında İzmirli on iki fotoğrafçıyla birlike bir proje gerçekleştirdi. 

Belgesel Fotoğrafçılık üzerine Atölyeye katılan fotoğrafçılar, ilk üç ay “Belgesel Fotoğraf Nedir? Belgesel Fotoğrafın Gücü Nedir?” vb. konularda aldıkları eğitim sonrasında Basmane’nin değişen yüzünü fotoğraflayarak kent belleğine not düştüler.

Biri Afgan, iki Suriyeli, üç ailenin yaşamlarına yakından tanık olarak çalışmalarını yürütenfotoğrafçılar, mülteci ailelerin yeni yaşam mücadelelerini anlatıyorlar. Ailelerin çalışma hayatları, çocukların çalışma hayatları, okul hayatları ve ev hayatlarının belgelendiği bu çalışma mültecilikle birlikte kent kültürüne bir bakış sunuyor.

Sinan Kılıç ve Serkan Çolak’ın Proje Koordinatörlüğünü yaptığı “Basmane’de Yeni Yaşam” Belgesel Fotoğraf Atölye Çalışması Sergisi’nde on iki fotoğrafçının eseri yer alıyor.

Sergide yer alan fotoğrafçılar; Aynur Ekiz, Gurbet Ergun, Meltem Oktay, Mefaret Yüce, Nilgün Yoldaş Atila, Nurten Gül, Özgür Bozkurt, Özgür Şenergin, Sema Öğünlü, Semih Tokkuzun, Serpil Gönüllü ve Yakup Alaluf

Sergi Açılış Tarihi: 22 Şubat 2017 Çarşamba Saat:18.00

Sergi Bitiş Tarihi: 21 Mart 2017

Yer: Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi/Alsancak (6. Kat)

DAHA FAZLA